PlanetSquires Forums

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: ? on Tab Order & v2.65  (Read 358 times)

Paul D. Elliott

  • Guest
? on Tab Order & v2.65
« on: February 28, 2006, 06:27:00 PM »

In the project I've been working on, I've got a tab control with 9 tabs.
I haven't touched the tab order on the individual forms for many months.
All seemed well the last changes I made with v2.50. Today one of the
forms had the tab order scrambled just a bit ( 4 controls got moved in a
bunch down past 10 other controls ).

Was there any change from v2.50 to v2.65 that might account for this
problem? I haven't seen any other forms change their tab order so far
but haven't went checking all of them yet. I put them back in order,
compiled then exited. When I came back in, they were still okay.

Just checking.
Logged

Paul D. Elliott

  • Guest
? on Tab Order & v2.65
« Reply #1 on: February 28, 2006, 06:52:03 PM »

Just checked my backups and the problem happened sometime around
v2.50 or before. It was messed up in the files dated 1/19/2006 and
no telling how long before that. I haven't touched that screen in months
so it's hard to tell just when the order got messed up. I have been working
on other forms.

If no one else has noticed anything like this then I'll probably just chalk
it up to the goblins who use my computer when I'm not looking.  :shock:
Logged

TechSupport

  • Guest
? on Tab Order & v2.65
« Reply #2 on: February 28, 2006, 08:20:56 PM »

Could be goblins... I hope. :)  I haven't made any changes to the TabControl designer stuff in quite a while. One thing I can think that could screw things up is if you try to use one form as a template for a new form. You copy or Save As that form under a new name and then try changing the Form's Name property. Maybe something like that may fool the TabControl into referencing the wrong form for a specific tab. Hard to know for sure.
Logged

Paul D. Elliott

  • Guest
? on Tab Order & v2.65
« Reply #3 on: March 01, 2006, 01:19:49 PM »

Well, maybe some of the memory got slightly scrambled somewhere
along the line. I did have some memory timing issues for about a month
back around December.

I'm converting a Delphi program over to PB. Originally I used FireFly and
had no real problems doing the conversion. Then I tried enhancing a
couple areas ( mostly to tighten up security and keep the users from
being able to make really dumb mistakes ).  I've also converted the
program to VB & VB.NET & C#. Lately I've even tried doing it in Phoenix
but miss a lot of your wrappers.  There were times when I had FireFly &
Delphi & Phoenix & JellyFish ( for odd files ) open at the same time.
In addition to an anti-virus & email program & whatever the OS had
going on.
This is on Windows 2000 with 1 gig ram. No programs really complained
but maybe something went a little wonky. Who knows? I don't.
I'm going to have to start using a backup directory for each day and
doing some sort of comparison of the source files to check on unwanted
changes. But that's more my problem,  not yours.

Thanks.
Logged